DAA - Deskundig Asbest Acceptant

De cursus Deskundig asbest acceptant is een gedegen opleiding voor medewerkers die in de praktijk te maken hebben met het in ontvangst nemen van asbest. Bijvoorbeeld medewerkers die werken op een milieustraat. Het in ontvangst nemen van asbest moet natuurlijk op een veilige en correcte manier gebeuren. In de cursus leert u wat asbest is. Hoe het eruit ziet. Hoe u er mee om moet gaan. Wat de toepassingen zijn en waren. Wat de gevaren zijn. Wat u vooral wel en niet moet doen.

Inhoud van de opleiding

  • Veilig werken met asbest
  • Onderscheiden soorten asbest
  • De wettelijke regels.
  • Acceptatievoorwaarden

Duur van de opleiding

1 dag (met erkend examen 1,5 dag)

Toetsing

De opleiding wordt afgesloten met een toets voor het behalen van het Certificaat DAA.

Naast de normale toets kan een erkend examen afgesloten worden. Dit is wettelijk echter niet verplicht. Om dit examen op een goede manier te maken, organiseren wij ongeveer een week later een examentraining gevolgd door het examen.

Aantal deelnemers

In verband met de vaak moeilijke leerstof van de trainingen rondom Gevaarlijke Stoffen streeft TRAVOCS ernaar de groepen niet te groot te maken. Wij hanteren voor deze training maximaal 10 tot 15 deelnemers per groep. Dit biedt de docent de ruimte om elke deelnemer de persoonlijke aandacht te schenken die hij/zij verdient!